Hrášek je u nás mezi top potravinami, takže často chystám hráškovou polévku, hráškovou pomazánku a teď už i tyto hráškové těstoviny, které se u nás taky ujaly. Tentokrát jsem k hrášku přidala ještě fazole, lahůdkové droždí a i domácí lučinu. Aby byla omáčka krémovější. Nečekejte řídkou omáčku, ale spíš styl pesta. Citronová šťáva tomuto pokrmu dodala zajímavý šmrnc.
Fazole si slijeme z nálevu a dáme do mixéru spolu s hráškem a vymixujeme dohladka. Pokud by se vám hůře mixovalo, přidejte si trošku vody.
(Fazole jsem použila z konzervy pro úsporu času, ale klidně si je uvařte, pokud máte radši.)
K rozmixované směsi přidejte citron, libeček, olivový olej, lahůdkové droždí a lučinu, ochuťte solí a pepřem a promíchejte.
Směs přendejte do kastrolu a přiveďte k varu, aby se omáčka prohřála. Pokud by se vám zdála příliš hustá, opět si přilijte trošku vody.
Jakmile máme omáčku nachystanou, buď si ji můžete propasírovat přes hrubší cedník a nebo podávat tak jak je s uvařenými těstovinami.
Dozdobíme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.
Dobrou chuť.