Skip to main content

Bezlepkový hruškový chleba s mandlovou drobenkou

Ovocné chlebíky jsou skvělé na snídaně. Jeden den upečete pak stačí každý den zakrojit do domácího sladkého chlebíku, dokud ho nesníte. 

  • 200g rýžové mouky
  • 1 lžička sody
  • 100g třtinového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 50g nasekaných mandlí do těsta
  • 50g nasekaných mandlí na drobenku
  • 2 vejce
  • 100ml oleje
  • 100ml smetany
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 hrušky
  • datlový sirup

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, cukr, přidáme sodu, špetku soli, skořici, nasekané mandle a vanilkový cukr a promícháme. Pak přidáme vejce, olej a smetanu a mícháme dokud se nám nevytvoří řidší těsto. Dvě hrušky si oloupeme a 1,5 hrušky nastrouháme nahrubo a zbylou polovinu hrušky nakrájíme na malé kousky a přidáme do těsta. Takto připravené těsto dáme do formy na srnčí hřbet, kterou si předem vyložíme pečícím papírem. Na těsto nasypeme 50g nasekaných mandlí a pokapeme datlovým sirupem.

Pečeme přibližně 60 minut. Po 30 minutách pečení přikryjeme chlebík pečícím papírem, aby se nám mandle nespálily. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme pocukrovat. Dobrou chuť.

Hruškový chleba s mandlovou drobenkou
Hruškový chleba s mandlovou drobenkou