Ovocné chlebíky jsou skvělé na snídaně. Jeden den upečete pak stačí každý den zakrojit do domácího sladkého chlebíku, dokud ho nesníte.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy odvážíme mouku, cukr, přidáme sodu, špetku soli, skořici, nasekané mandle a vanilkový cukr a promícháme. Pak přidáme vejce, olej a smetanu a mícháme dokud se nám nevytvoří řidší těsto. Dvě hrušky si oloupeme a 1,5 hrušky nastrouháme nahrubo a zbylou polovinu hrušky nakrájíme na malé kousky a přidáme do těsta. Takto připravené těsto dáme do formy na srnčí hřbet, kterou si předem vyložíme pečícím papírem. Na těsto nasypeme 50g nasekaných mandlí a pokapeme datlovým sirupem.
Pečeme přibližně 60 minut. Po 30 minutách pečení přikryjeme chlebík pečícím papírem, aby se nám mandle nespálily. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme pocukrovat. Dobrou chuť.