Skip to main content

Hruškový koláč

Hruškový koláč s pudinkem a tvarohem je krásně vláčný a lahodný. Podávat ho můžete jen tak nebo přidat vanilkovou zmrzlinu či šlehačku. Ač může vypadat složitě, tento koláč budete mít nachystaný rychle  mile vás překvapí. Hrušky se skořicí navíc dodají koláči příjemně sladkou podzimní chuť. Kdo ho vyzkouší? 

  • 250g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 125g změklého másla
  • 125g cukru moučka
  • kůra z poloviny citronu
  • 1 vanilkový pudink
  • 300ml mléka
  • 250g tučného tvarohu
  • 2 lžičky skořice
  • 3 lžíce cukru krystal
 
  • 3 velké hrušky
  • skořice na posyp

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Do misky si dáme mouku, vejce, změklé máslo, cukr a citronovou kůru. Z ingredienci rukama vytvoříme kompaktní těsto. Chvilku vám to bude trvat, tak to nevzdávejte.

 

Poté těsto dáme do koláčové formy (já jsem měla o průměru 30cm a ještě jsem ji vyložila pečícím papírem). Těsto v koláčové formě rukama rozprostřeme po dně i do krajů. Pokud se vám bude těsto lepit na ruce, opláchněte si je studenou vodou. 

 

Do hrnce si dejte pudink, skořici, cukr a mléko a uvařte ho do zhoustnutí. Mléka je záměrně méně, než je uvedeno na obalu. Jakmile je  pudink uvařený, vmíchejte do něj postupně tvaroh. Takto připravenou směs nalijte do koláčové formy s těstem. 

 

 

Poté na pudink dejte na plátky nakrájené hrušky, lehce poprašte skořicí a dejte péct. 

 

 

Pečte přibližně 45min – okraje těsta budou zlatavé a hrušky také. 

 

Dobrou chuť.

Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč