Skip to main content

Hruškový nebo jablkový crumble

Hruškový nebo jablkový crumble je lahodný podzimně laděný dezert. Podávat ho můžete jen tak nebo ho můžete servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny. Díky ovesným vločkám je i přirozeně bezlepkový. Pokud máte opravdu velmi sladké hrušky, nemusíte sladidlo přidávat. Tento recept je vhodný pro děti od 1 roku. 

  • 3 hrušky nebo jablka
  • 1 lžička skořice
  • 50g másla
  • 30g medu nebo jiného sladidla
  • 40g nasekaných vlašských ořechů
  • 50g ovesných vloček

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Hrušky nebo jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do malých zapékacích mističek. 

 

 

V míse si promícháme ostatní ingredience. K rozehřátému máslu dáme tekutý med, skořici, přisypeme nasekané vlašské oříšky (velikost dost podobně jako ovesné vločky) a ovesné vločky. 

 

Vše dobře smícháme a poté navrstvíme na hrušky/jablka do mističek. 

 

 

Dáme péct na 25 minut do trouby. 

 

 

Dobrou chuť.

Hruškový nebo jablkový crumble
Hruškový nebo jablkový crumble
Hruškový nebo jablkový crumble