Hruškový nebo jablkový crumble je lahodný podzimně laděný dezert. Podávat ho můžete jen tak nebo ho můžete servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny. Díky ovesným vločkám je i přirozeně bezlepkový. Pokud máte opravdu velmi sladké hrušky, nemusíte sladidlo přidávat. Tento recept je vhodný pro děti od 1 roku.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Hrušky nebo jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme do malých zapékacích mističek.
V míse si promícháme ostatní ingredience. K rozehřátému máslu dáme tekutý med, skořici, přisypeme nasekané vlašské oříšky (velikost dost podobně jako ovesné vločky) a ovesné vločky.
Vše dobře smícháme a poté navrstvíme na hrušky/jablka do mističek.
Dáme péct na 25 minut do trouby.
Dobrou chuť.