Skip to main content

Hummus z červené čočky

Hummus z červené čočky je příjemnou obměnou klasického cizrnového. Červená čočka není nadýmavá a je lehce stravitelná a věřím, že vás tento hummus nadchne i jako pomazánka na pečivo. U nás rozhodně boduje u mě i Gábi. 

  • 100g červené čočky
  • 250ml vody
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce tahini
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Do hrnce si nasypeme červenou čočku a zalijeme vodou. Vaříme na mírný plamen doměkka. Připadnou přebytečnou vodu z čočky slijeme a necháme vychladnout. 

 

Uvařenou čočku dáme do mixéru, přidáme šťávu z citronu, česnek, tahini, olivový olej, kmín a vše promixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem. 

 

Podáváme jako dip k zelenině nebo jako pomazánku na pečivo. 

 

Dobrou chuť. 

 

Hummus z červené čočky