Rychlý, vláčný, chutný a neskutečně žravý, to je maminčin jablkový perník. Já jsem tento recept, který tu taky máte, jen maličko upravila a je to luxusní záležitost. Večer jsme si s Gábi daly kousek a k snídani ho chtěla taky. Miluju rychlý recepty na plech, co zvládnu i nevyspalá a s jedním dítětem v ruce a druhým jako malým pomocníkem. Takže, kdo ještě nemá na víkend napečeno, tento recept vám to vyřeší.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem.
Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, olej, mléko a nahrubo nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Nakonec přidáme skořici, perníkové koření, kakao a hrst nasekaných vlašáků a promícháme.
Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme přibližně 30-40min.
Po upečení a vychladnutí potřeme perník čokoládou (já dala 70%), kterou rozehřejeme ve vodní lázni s máslem a posypeme kokosem.
Perník lze péct i ve formě na srnčí hřbet, muffinových košíčkách či jako brumíky.
Dobrou chuť.