Skip to main content

Jablkový perník s ořechy

Rychlý, vláčný, chutný a neskutečně žravý, to je maminčin jablkový perník. Já jsem tento recept, který tu taky máte, jen maličko upravila a je to luxusní záležitost. Večer jsme si s Gábi daly kousek a k snídani ho chtěla taky. Miluju rychlý recepty na plech, co zvládnu i nevyspalá a s jedním dítětem v ruce a druhým jako malým pomocníkem. Takže, kdo ještě nemá na víkend napečeno, tento recept vám to vyřeší. 

  • 2 hrnky polohrubé/špaldové mouky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 3 vajíčka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 4 lžičky kakaa
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 200g čokoláda
  • 50g másla
  • kokos

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem. 

 

Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, olej, mléko a nahrubo nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Nakonec přidáme skořici, perníkové koření, kakao a hrst nasekaných vlašáků a promícháme. 

 

Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme přibližně 30-40min. 

 

Po upečení a vychladnutí potřeme perník čokoládou (já dala 70%), kterou rozehřejeme ve vodní lázni s máslem a posypeme kokosem. 

 

Perník lze péct i ve formě na srnčí hřbet, muffinových košíčkách či jako brumíky. 

 

Dobrou chuť.

jablkový perník
jablkový perník