Skip to main content

Jablka na snídani

Hledáte skvělou snídani z pár základních surovin? Tak si zamilujete toto jablíčko povoněné skořicí a hřebíčkem s jogurtem či tvarohem. Skvěle se hodí jak pro vás, tak i pro děti. Já si tento recept většinou chytám z dvojité dávky a dám část do lednice a mám tak nachystáno pro sebe i holky na dvě snídaně. Trochu mi to připomíná štrůdl a ten miluju. 

  • 2 jablka
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžíce čekankového slazení (lze vynechat)
  • hrst nasekaný ořechů nebo lžíce ořechového másla
  • cca.100ml vody
 
  • bílý jogurt/tvaroh

Jablka si oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo (pro děti). Vložíme na pánev, zalijeme vodou, přidáme skořici, hřebíček, ořechy či ořechové máslo a můžeme i dosladit. 


Dáme dusit pod pokličku, za občasného promíchání, dokud nejsou jablíčka měkká (jablka na kostičky budou trvat 10 minut). Případně dolijte trošku vody. 


Jakmile máte jablka měkká, můžete servírovat. Nejlépe chutnají s řeckým jogurtem nebo tvarohem. 


Dobrou chuť. 

Jablka na snídani
Jablka na snídani