Skip to main content

Jablkový crumble

Výborný jablkový crumble, který si můžete dát na snídani či svačinu. Má trošku podzimní nádech díky jablkům a skořici, ale tuto kombinaci já můžu celý rok. Když doplníte bílý jogurt nebo tvaroh, budete mít super jídlo nachystané za pár minut. 

  • 1 jablko
  • 50g vloček
  • 15g másla
  • 20 g vlašský ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • pár kapek citrónu

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. 

 

Jablka si nakrájíme na kostičky a dáme do malých zapékacích misek. Zakápneme citrónem. Posypeme polovinou skořice a hřebíčku. přihodíme polovinu nasekaných ořechů. 

 

V misce si rozmícháme vločky, máslo, čekankový sirup, zbytek skořice a ořechů a vše dobře promícháme. 

 

Poté tuto směs navrstvíme na jablka a upěchujeme. Dáme na 30 minut péct.

 

Podáváme s jogurtem nebo tvarohem na snídani či svačinu. 

 

Dobrou chuť.

Jablkový crumble
Jablkový crumble
Jablkový crumble