Skip to main content

Jablkový pudink

Velmi rychlý a výborný dezert, to je jablkový pudink, který si rádi vychutnáte nejen na podzim. Tento dezert je vhodný pro děti již od prvních příkrmů (pro děti do 1 roku nepřislazujte). Já osobně mám moc ráda dezerty, které jsou se skořicí a perníkovým kořením, takže tento dezert jsem si dala spolu s Gábi. Z daného množství budete mít dvě porce. 

  • 2 sladká jablíčka
  • 20g vanilkového pudinku
  • 200ml vody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • sladidlo podle chuti 
  • bílý choceňský jogurt

Jablka si oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme najemno. Dáme je do hrnce spolu s perníkovým kořením a skořicí a za stálého míchání je necháme změknout. Pokud chcete, můžete i přidat sladidlo podle chuti, ale pokud máte opravdu sladká jablíčka, není to třeba. 

 

Jakmile nám jablíčka změknou, přilijeme vodu a přisypeme vanilkový pudink (používám bio vanilkový od amylonu) a za stálého míchání necháme pudink zhoustnout. Poté směs nalijeme do skleniček nebo misek. necháme vychladnout. Na pudink následně dáme bílý jogurt (používám choceňský smetanový), lehce zaprášíme skořicí, necháme vychladit v lednici a můžete podávat. 

 

Dobrou chuť. 

Jablkový puding