Velmi rychlý a výborný dezert, to je jablkový pudink, který si rádi vychutnáte nejen na podzim. Tento dezert je vhodný pro děti již od prvních příkrmů (pro děti do 1 roku nepřislazujte). Já osobně mám moc ráda dezerty, které jsou se skořicí a perníkovým kořením, takže tento dezert jsem si dala spolu s Gábi. Z daného množství budete mít dvě porce.
Jablka si oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme najemno. Dáme je do hrnce spolu s perníkovým kořením a skořicí a za stálého míchání je necháme změknout. Pokud chcete, můžete i přidat sladidlo podle chuti, ale pokud máte opravdu sladká jablíčka, není to třeba.
Jakmile nám jablíčka změknou, přilijeme vodu a přisypeme vanilkový pudink (používám bio vanilkový od amylonu) a za stálého míchání necháme pudink zhoustnout. Poté směs nalijeme do skleniček nebo misek. necháme vychladnout. Na pudink následně dáme bílý jogurt (používám choceňský smetanový), lehce zaprášíme skořicí, necháme vychladit v lednici a můžete podávat.
Dobrou chuť.