Jáhly jsou pro mě jedna z nových ingrediencí u nás ve spíži. Tak jsem z nich vyzkoušela ještě kaši a chutnala mě i Gábi. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, takže se hodí i pro ty, kteří nemohou lepek. My jsem si kaši hezky dozdobily ovocem ze zahrádky, posypaly plátky mandlí a dosladily čekankáčem a byla to výborná svačinka. Vyzkoušíte?
Jáhly si dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 3-4 minuty, abychom je zbavily případné hořkosti. Poté vodu slijeme, zalijeme jáhly mlékem a vaříme doměkka.
Kdo chce, pro větší krémovost, může přidat skyr, jogurt nebo tvaroh a promíchat.
Jáhlovou směs si poté dáme do mističek a nebo skleniček (pokud ji plánujeme na svačinku s sebou). Dozdobíme ovocem, ořechy, osladíme čekankáčem a můžeme podávat.
Skladujeme v lednici.
Dobrou chuť.