Skip to main content

Jádlová kaše

Jáhly jsou pro mě jedna z nových ingrediencí u nás ve spíži. Tak jsem z nich vyzkoušela ještě kaši a chutnala mě i Gábi. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, takže se hodí i pro ty, kteří nemohou lepek. My jsem si kaši hezky dozdobily ovocem ze zahrádky, posypaly plátky mandlí a dosladily čekankáčem a byla to výborná svačinka. Vyzkoušíte? 

  • 100g jáhel
  • 200ml mléka dle volby
  • voda
  • bílý jogurt/skyr
  • tvaroh
  • ovoce
  • ořechy
  • čekankový sirup

Jáhly si dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 3-4 minuty, abychom je zbavily případné hořkosti. Poté vodu slijeme, zalijeme jáhly mlékem a vaříme doměkka. 


Kdo chce, pro větší krémovost, může přidat skyr, jogurt nebo tvaroh a promíchat. 


Jáhlovou směs si poté dáme do mističek a nebo skleniček (pokud ji plánujeme na svačinku s sebou). Dozdobíme ovocem, ořechy, osladíme čekankáčem a můžeme podávat. 


Skladujeme v lednici.


Dobrou chuť. 

Jáhlová kaše
Jáhlová kaše
Jáhlová kaše