Tuto roládu jsem měla v plánu už dlouho. Je to jeden z dezertů, který jí i můj partner (nemá rád nic s ovocem) a jelikož měl svátek, tak jsem mu ji připravila. Roláda je docela rychlá, je lehoučká a není ani moc sladká. Takový ideální dezertík na neděli. Kdo si ji připraví?
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Připravíme si dvě misky a do nich si oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, jakmile máme hotovo, zašleháme do něj 2 lžíce cukru.
Do druhé mísy se žloutky přidáme vanilkový cukr a 2 lžíce cukru a vyšleháme do pěny. Poté přidáme špetku soli, olej a kakao a jemně zapracujeme.
Do připravené směsi následně jemně zamícháme připravený sníh.
Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme na 180 stupňů přibližně 12minut.
Mezitím si připravíme krém. Do šlehačky dáme ztužovat a vyšleháme ji. Poté v druhé míse trošku vyšleháme mascarpone (minutku) a do něj pak jemně zapracujeme připravenou šlehačku.
Jakmile máme těsto upečené, přiklopíme ho dalším pečícím papírem, otočíme a smotáme. Necháme vychladnout.
Jakmile těsto vychladne, rozmotáme ho, opatrně těsto z pečícího papíru, na kterém se peklo, sundáme, natřeme krémem (můžete si trošku krému nechat na ozdobu), stočíme a dáme ztuhnout do lednice.
Před podáváním můžete dozdobit krémem a přidat ovoce.
Dobrou chuť.