Skip to main content

Kakaovo-čokoládový likér

Taky milujete na Vánoce domácí likéry? Tady je recept na kakaovo-čokoládový. Chutná tak trochu jako baileys a rozhodně vám z lednice zmizí dřív než byste čekali. Tento likér se skvěle hodí i jako dárek. Kdo ho vyzkouší? 

  • 1 plechovka salka
  • 1 plechovka pikaa
  • 100g čokolády (52% a více)
  • 2 lžíce kakaa
  • 400ml smetany na šlehání
  • 100ml plnotučného mléka
  • 0,4-0,5l rumu 

Smetanu a mléko si nalijeme do hrnce a přidáme k nim kakao a na kousky nalámanou čokoládu. Já použila 56% čokoládu. Za stálého mícháni metličkou na mírném plameni nechte čokoládu zcela rozpustit. 

Jakmile se nám čokoláda rozpustí, odstavíme z plotýnky. Přidáme plechovku salka a pikaa a promícháme. Nakonec vlijeme rum (množství dejte podle toho, jak moc alkoholový likér chcete mít). 

 

Poté vložte hrnec s likérem přes noc do lednice, aby se chutě propojily. 

 

Druhý den likér promíchejte a přeceďte, aby vám z kakaa nebo čokolády nezůstaly v likéru hrudky. 

Poté přelijte do uzavíratelných lahví. 

Likér vydrží v lednici čtyři týdny, ale nejspíš ho vypijete dříve. 🙂

 

Dobrou chuť. 

Kakaovo-čokoládový likér
Kakaovo-čokoládový likér
Kakaovo-čokoládový likér