Taky milujete na Vánoce domácí likéry? Tady je recept na kakaovo-čokoládový. Chutná tak trochu jako baileys a rozhodně vám z lednice zmizí dřív než byste čekali. Tento likér se skvěle hodí i jako dárek. Kdo ho vyzkouší?
Smetanu a mléko si nalijeme do hrnce a přidáme k nim kakao a na kousky nalámanou čokoládu. Já použila 56% čokoládu. Za stálého mícháni metličkou na mírném plameni nechte čokoládu zcela rozpustit.
Jakmile se nám čokoláda rozpustí, odstavíme z plotýnky. Přidáme plechovku salka a pikaa a promícháme. Nakonec vlijeme rum (množství dejte podle toho, jak moc alkoholový likér chcete mít).
Poté vložte hrnec s likérem přes noc do lednice, aby se chutě propojily.
Druhý den likér promíchejte a přeceďte, aby vám z kakaa nebo čokolády nezůstaly v likéru hrudky.
Poté přelijte do uzavíratelných lahví.
Likér vydrží v lednici čtyři týdny, ale nejspíš ho vypijete dříve. 🙂
Dobrou chuť.