Karbanátky z červené čočky jsou ideální na oběd či večeři bez masa. Z červené čočky se dobře vaří, protože je relativně rychle připravená a navíc nenadýmá. Do karbanátků jsem přidala plátek sýra, takže proto jídlo řadím až od 9 měsíců. Ale pokud chcete, můžete sýr vynechat a servírovat dětem už od 8 měsíců.
Pro dospěláky bych jen přidala česnek, sůl a pepř. A máte společný oběd pro celou rodinu.
Předem si připravíme červenou čočku. Čočku si propláchneme a uvaříme dle návodu s jedním bobkovým listem, slijeme případnou přebytečnou vodu a poté necháme vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mezitím si promícháme uvařenou čočku, vejce, najemno nastrouhanou mrkev a na malé kousky nakrájený sýr. Poté ochutíme majoránkou a kmínem a promícháme.
Následně ke směsi přidáme strouhanku. Já jsem dala jen jednu lžíci, protože jsem měla malé vajíčko, ale klidně dejte trošku více, aby se Vám pak ze směsi hezky tvarovaly karbanátky.
Jakmile je směs připravená, v ruce vytvarujte karbanátky a pokládejte je na pekáč s pečícím papírem, který pomažete rozehřátým ghí.
Pečeme přibližně 25-30min, po 15 minutách vyndáme pekáč z trouby a karbanátky otočíme, pomažeme rozehřátým ghí a poté je vložíme zpět do trouby a necháme dopéct dozlatova.
Podáváme s bramborou kaší a zeleninou. Dobrou chuť.