Skip to main content

Kari tofu s rýží

Rychlý oběd či večeře bez masa? To je kari tofu, které velmi chutnalo i Gábince. Musím říct že bylo trošku ostřejší, ale vzhledem k tomu, že Gábi už budou 3 roky a ráda ochutnává i od táty (který málo co jí bez chilli papriček), tak jí to nijak nevadilo. Tento pokrm jsem nachystala do 15 minut, takže ideálka. Vyzkoušíte? 

  • 1 balení tofu natural (180g)
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 hrnek mrazeného hrášku
  • 200ml smetany na vaření
  • 2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • nakrájený koriandr nebo libeček na ozdobu
 
  • rýže jako příloha

Tofu si nakrájíme na kostičky a osmahneme na sucho na pánvi dozlatova a dáme stranou. 


Do hrnce si dáme rajčata, hrášek, ochutíme karim, garam masalou, zázvorem a česnekem a přivedeme k varu a vaříme 5 minut. 


Poté přisypeme tofu, zalijeme smetanou a vaříme dalších 5 minut. 


A můžeme podávat s rýží a ozdobené čerstvým koriandrem nebo libečkem. 


Dobrou chuť. 

Kari tofu s rýží