Kinder řezy bez cukru i lepku jsou vhodné pro děti již od 8 měsíců. Nápň můžete udělat ze zakysanky, tvarohu a nebo klidně z mascarpone se smetanou. Tyto řezy budou chutnat skvěle se všemi.
Dceři už je 19 měsíců, takže cukr bych jí již dávat mohla, ale nechci. Dokud mi vše oslazené jen banánem a občas čekankovým či javorovým sirupem jí, tak proč ne. Pokud někde jsme a dostane koláček nebo kupovaného brumíka, tak jí to nechám, ale doma nenabízím. A jak to máte doma s dětmi vy?
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do jedné mísy si dáme bílky, které vyšleháme do tuhého sněhu. Do druhé mísy si dáme zralý banán, který rozmačkáme vidličkou a přidáme žloutky. Banán se žloutky vyšleháme do pěny. Přidáme olej a kakao/karob a promícháme. Nakonec do této směsi opatrně vmícháme připravený sníh z bílků.
Vylijeme na plech s pečícím papírem (já jsem použila menší plech o velikosti 30x20cm) a dáme péct. Pečeme přibližně 15 minut.
Poté necháme trošku zchladnout a jakmile bude upečené těsto téměř studené, překlopíme si ho na tác/vál a opatrně z něj sloupneme papír.
Krém si připravíme tak, že vidličkou rozmačkáme najemno zralý banán a poté přidáme zakysanku nebo tvaroh a promícháme. Pokud budeme dělat krém z mascarpone a smetany, tak ho vyšleháme metlami v robotu (stačí pár vteřin), aby se vše spojilo.
Připravenou upečenou placku si rozkrojíme na půlku. Jednu půlku pomažeme připraveným krémem a přiklopíme druhou půlkou. Ideálně k sobě přiklopte placku tak, aby spodní části byly k sobě. Takto připravené řezy dejte na několik hodin ztuhnou do lednice, nejlépe přes noc.
Druhý den nakrájejte a můžete podávat.
Z daného množství jsem měla 8ks řezů.
Dobrou chuť.