Skip to main content

Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně. Miluju jídla z jednoho hrnce..u kotlet z jedné zapékací mísy. Kotlety jsou pěkně proložené brambory a slaninkou..to vše zalité smetanou. Mňamka!

 
  • 1 kg brambor
  • 600g kotlet
  • 300g slaniny
  • 400ml smetany
  • 20g másla
  • sůl
  • pepř
  • provensálské koření
  • kmín
  • parmezán

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Oloupeme si brambory a připravíme ingredience. Začneme tím, že máslem vymažeme zapékací mísu. Brambory si začneme krájet na kolečka a dáme na dno zapékací mísy. Posolíme je, opepříme, posypeme kmínem a provensálským kořením. Na to dáme vrstvu slaniny, ideálně přehnuté na “mašličky”. Na slaninu dáme vrstvu masa, nakrájeného na tenké plátky. Maso osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Dáme vrstvu slaniny, na to vrstvu brambor (a okořeníme dle postupu výše), vrstvu slaniny, vrstvu masa (okořeníme dle postupu výše), slaniny, brambor, slaniny, masa, slaniny a zakončím brambory. Dáme péct na dvě hodiny na 170 stupňů a necháme přiklopené poklicí. Po dvou hodinách odklopíme, zalijeme smetanou a odkryté necháme péct na 200 stupňů ještě 45 min. Poté podáváme posypané nastrouhaným parmezánem. Dobrou chuť.

Kotlety na smetaně 2