Skip to main content

Kuře v arašídové omáčce

Ač je teď období vánočního cukroví, obědy a večeře se vařit musí taky. Přináším Vám tip na rychlé jídlo s neotřelou arašídovou chutí. Je jen málo jídel, které můj partner jí a toto je jedno z nich. Jen jemu jsem přidala do jeho porce chilli papričku a mně s Gábi nachystala jemnou verzi. Pochutnali jsme si ale všichni. A co vy a netradiční chutě? 

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce solamylu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička (pro dospělé)
  • 3 lžíce 100% arašídového másla
  • šťáva z poloviny limetky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 400ml kokosového mléka nebo smetany na vaření
  • hrst nesolených arašídů (lze vynechat, nedávat pro děti pod 3 roky!)

Maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, přidáme k němu všechny ingredience (solamyl, sójovka, mletý zázvor, rybí omáčka, olej, sůl, pepř, utřený česnek a nakrájená chilli paprička), promícháme a necháme přes noc uležet v lednici. 

 

Druhý den si rozpálíme pánev a osmahneme naložené kuřecí maso ze všech stran. Přidáme cukr a minutku ho necháme rozvonět, poté přelijeme šťávou z limetky a nakonec přidáme kokosové mléko nebo smetanu a arašídové máslo. Plamen stáhneme na minimum a necháme 10 minut zaklopené vařit. 

 

Na posledních 5 minut můžeme přidat i hrst nesolených arašídů. Pozor při podávání malým dětem, pokud budete omáčku servírovat dětem do 3 let, arašídy vynechejte. 

 

Mezitím si připravíme rýži a poté můžeme podávat. 

 

Dobrou chuť. 

Kuře v arašídové omáčce
Kuře v arašídové omáčce
Kuře v arašídové omáčce