Ač je teď období vánočního cukroví, obědy a večeře se vařit musí taky. Přináším Vám tip na rychlé jídlo s neotřelou arašídovou chutí. Je jen málo jídel, které můj partner jí a toto je jedno z nich. Jen jemu jsem přidala do jeho porce chilli papričku a mně s Gábi nachystala jemnou verzi. Pochutnali jsme si ale všichni. A co vy a netradiční chutě?
Maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, přidáme k němu všechny ingredience (solamyl, sójovka, mletý zázvor, rybí omáčka, olej, sůl, pepř, utřený česnek a nakrájená chilli paprička), promícháme a necháme přes noc uležet v lednici.
Druhý den si rozpálíme pánev a osmahneme naložené kuřecí maso ze všech stran. Přidáme cukr a minutku ho necháme rozvonět, poté přelijeme šťávou z limetky a nakonec přidáme kokosové mléko nebo smetanu a arašídové máslo. Plamen stáhneme na minimum a necháme 10 minut zaklopené vařit.
Na posledních 5 minut můžeme přidat i hrst nesolených arašídů. Pozor při podávání malým dětem, pokud budete omáčku servírovat dětem do 3 let, arašídy vynechejte.
Mezitím si připravíme rýži a poté můžeme podávat.
Dobrou chuť.