Skip to main content

Kuře v medovo-hořčičné omáčce

Kuře v medovo-hořčičné omáčce, recept, který už netrpělivě vyhlížíte, tak tady je. Po tomto receptu už jsem nějaký čas pokukovala, ale moc na sladké chutě u masa nejsme, tak na něj došla řada až teď. A musím říct, že mě mile překvapil. Gábinka snědla dvojitou porci a i druhý den si moc pochutnala. A z čeho mám ohromnou radost je, že tento recept chutnal i mému velmi vybíravému partnerovi, prý to můžu uvařit znova. Což beru jako pochvalu. 🙂 Tak vyzkoušejte, budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám chutnalo. 

  • 3 kuřecí prsa
  • 20g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušené petrželky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce medu (včelařství Bubeníčkovi)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 150ml kuřecího vývaru/vody
  • 200ml smetany ke šlehání

Maso si podélně rozkrojíme, abychom měli slabší plátky, lehce osolíme a opepříme. V hrnci si rozehřejeme máslo a na něm opečeme plátky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme na talíř. Do výpeku přidáme mouku a osmahneme jíšku opět dozlatova.


Jakmile je jíška připravená, zalijeme ji vývarem (nebo vodou, pokud nemáte), přidáme med, obě hořčice, bazalku, petrželku, papriku a prolisovaný česnek a vše dobře promícháme. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem, promícháme a stáhneme na nejnižší plamen. 

Vložíme maso zpět do omáčky a pomaličku vaříme 45minut až hodinu, aby maso hezky nasáklo chuť omáčky. 


Podáváme s brambory a nebo s rýží. S tou nám to chutnalo nejvíc. 


Dobrou chuť. 

Kuře v medovo-hořčičné omáčce
Kuře v medovo-hořčičné omáčce
Kuře v medovo-hořčičné omáčce