Snadné a rychle kuřecí karbanátky s mrkví z trouby. U nás chutnaly všem a mizely před očima. Hotové karbanátky můžete i hezky zamrazit na horší časy. Karbanátky jsou jen z pár ingrediencí a hodí se proto už pro děti od 8 měsíců.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Do misky si dáme umleté nebo namixované kuřecí maso. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, vejce, najemno namixované ovesné vločky a majoránku. Vše dobře promíchejte.
Pro děti od jednoho roku můžete i lehce osolit a opepřit. Případně nejprve připravte karbanátky pro malé děti a zbytek směsi dochuťte pro dospělé.
Ze směsi v ruce vytvářejte malé karbanátky. Já jsem jich měla 12 kusů. Dejte je do zapékací misky, lehce podlijte, aby byly cca. 0,5 cm zaplavané a přelijte rozehřátým ghíčkem.
Zakryjte víkem nebo alobalem a dejte péct na hodinu do trouby. Poté karbanátky odklopte, případně dolijte trošku vody a ještě nechte 15 minut odklopené péct dozlatova.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť.