Skip to main content

Květáková polévka z pečeného květáku

Květáková polévka z pečeného květáku se může zdát, že je spíše podzimní polévka, ale chutná skvěle kdykoli. Pečený květák dodá polévce správný šmrnc. Tento recept je vhodný pro děti od 9 měsíců. 

  • 6 růžiček květáku
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • snítka libečku
  • kuřecí vývar nebo voda
  • špetka drceného kmínu
  • olivový olej
  • lžička ghí

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na pečící papír rozprostřeme omyté růžičky květáku, které pokapeme olivovým olejem a dáme péct. Přibližně po 15 minutách otočíme květáky na papíře a pečeme dalších 15-20 minut, dokud není květák měkoučký. 


Na ghí si rychle osmažíme na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev a zalijeme vývarem. Přidáme snítku libečku a špetku drceného kmínu a vaříme do měkka. Vývaru dejte tolik, podle jak chce mít polévku hustou. 

Z upečeného květáku si oddělte dvě růžičky, které nakrájejte nadrobno a použijte jako ozdobu. 


Zbytek květáku dejte do polévky a vše rozmixujte. 

A můžete servírovat. 


Dobrou chuť.

Květáková polévka z pečeného květáku
Květáková polévka z pečeného květáku
Květáková polévka z pečeného květáku