Květáková polévka z pečeného květáku se může zdát, že je spíše podzimní polévka, ale chutná skvěle kdykoli. Pečený květák dodá polévce správný šmrnc. Tento recept je vhodný pro děti od 9 měsíců.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Na pečící papír rozprostřeme omyté růžičky květáku, které pokapeme olivovým olejem a dáme péct. Přibližně po 15 minutách otočíme květáky na papíře a pečeme dalších 15-20 minut, dokud není květák měkoučký.
Na ghí si rychle osmažíme na kostičky nakrájenou bramboru a mrkev a zalijeme vývarem. Přidáme snítku libečku a špetku drceného kmínu a vaříme do měkka. Vývaru dejte tolik, podle jak chce mít polévku hustou.
Z upečeného květáku si oddělte dvě růžičky, které nakrájejte nadrobno a použijte jako ozdobu.
Zbytek květáku dejte do polévky a vše rozmixujte.
A můžete servírovat.
Dobrou chuť.