Další ze série kari, tentokrát květákové. Toto kari mi doporučila jedna z vás a já jsem si řekla, že ho musím vyzkoušet. Květák totiž s Gábi milujeme obě. Navíc se toto kari opět hodí na den bez masa. Musím říct, že květákové kari u Gábi slavilo největší úspěch. Misku vyjedla do posledního zrníčka rýže. Což mě neskutečně těší. Kari je totiž jedno z rychlých jídel, kde ingredience dáte do hrnce, párkrát promícháte a oběd se vaří sám. V posledních 15 minutách jen dovaříte rýži a je to. Tak kdo se do něj pustí?
Ghí/máslo si rozehřejeme v hrnci. Na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli (ve verzi od 1 roku), přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, batát a na malé kousky nakrájený květák a jemně osmahneme. Poté přidáme kmín, kari a libeček a plechovku loupaných rajčat a vše zalijeme 200ml vody a kokosovým mlékem. Přiklopíme a vaříme doměkka. Já jsem nechala směs vařit hodinu, aby byla mrkev a květák opravdu měkké.
Směs během vaření občas promíchejte, aby se vám nepřipálila.
Když je vše měkké, přidáme sůl (ve verzi od 1 roku) a můžeme podávat. Ideální přílohou je rýže.
Dobrou chuť.