Skip to main content

Květákové kari

Další ze série kari, tentokrát květákové. Toto kari mi doporučila jedna z vás a já jsem si řekla, že ho musím vyzkoušet. Květák totiž s Gábi milujeme obě. Navíc se toto kari opět hodí na den bez masa. Musím říct, že květákové kari u Gábi slavilo největší úspěch. Misku vyjedla do posledního zrníčka rýže. Což mě neskutečně těší. Kari je totiž jedno z rychlých jídel, kde ingredience dáte do hrnce, párkrát promícháte a oběd se vaří sám. V posledních 15 minutách jen dovaříte rýži a je to. Tak kdo se do něj pustí? 

  • 20g ghí
  • 150g mrkve
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 batát
  • 1/2 květáku (cca.500g)
  • voda
  • koriandr/bazalka
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 lžička libečku
  • 20g ghí
  • 150g mrkve
  • 1 menší cibule
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 batát
  • 1/2 květáku (cca.500g)
  • voda
  • koriandr/bazalka
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 lžička libečku

Ghí/máslo si rozehřejeme v hrnci. Na něm necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli (ve verzi od 1 roku), přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, batát a na malé kousky nakrájený květák a jemně osmahneme. Poté přidáme kmín, kari a libeček a plechovku loupaných rajčat a vše zalijeme 200ml vody a kokosovým mlékem. Přiklopíme a vaříme doměkka. Já jsem nechala směs vařit hodinu, aby byla mrkev a květák opravdu měkké. 

 

Směs během vaření občas promíchejte, aby se vám nepřipálila. 

 

Když je vše měkké, přidáme sůl (ve verzi od 1 roku) a můžeme podávat. Ideální přílohou je rýže.

Dobrou chuť. 

Květákové kari
Květákové kari
Květákové kari