Skip to main content

Květákový koláč naslano

Květákový koláč jsem kdysi ochutnala od kamarádky Terky a od té doby ho velmi ráda připravuji. U nás chutná Gábi i mně a to jak na svačinku, tak ho máme i jako hlavní chod nejraději s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Je to super nápad nachystat koláč převážně z květáku a je i zcela bez lepku. Kdo na něj má chuť? 

  • 400g uvařeného květáku
  • 2 vejce
  • 1 mozzarella
  • 70g nastrouhaného cheddaru
  • 100g vysokoprocentní šunky nebo libového uzeného
  • několik snítek pažitky
  • sůl a pepř podle chuti

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Květák si uvaříme na páře a rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, nahrubo nastrouhanou mozzarellu, najemno nastrouhaný cheddar. 

Vysokoprocentní šunku nebo libové maso nakrájíme na kousky a přidáme ke směsi. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku. 

 

Dáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Pečeme přibližně 25-30 minut dozlatova. 

 

Podávat můžeme zastudena jako svačinku nebo ohřáté s brambory či bramborovou kaší jako hlavní chod. 

 

Dobrou chuť.

Květákový koláč naslano
Květákový koláč naslano
Květákový koláč naslano