Květákový koláč jsem kdysi ochutnala od kamarádky Terky a od té doby ho velmi ráda připravuji. U nás chutná Gábi i mně a to jak na svačinku, tak ho máme i jako hlavní chod nejraději s bramborovou kaší a okurkovým salátem. Je to super nápad nachystat koláč převážně z květáku a je i zcela bez lepku. Kdo na něj má chuť?
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Květák si uvaříme na páře a rozmixujeme dohladka. Přidáme vejce, nahrubo nastrouhanou mozzarellu, najemno nastrouhaný cheddar.
Vysokoprocentní šunku nebo libové maso nakrájíme na kousky a přidáme ke směsi. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku.
Dáme do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Pečeme přibližně 25-30 minut dozlatova.
Podávat můžeme zastudena jako svačinku nebo ohřáté s brambory či bramborovou kaší jako hlavní chod.
Dobrou chuť.