Skip to main content

Květákový mozeček

Květákový mozeček, klasika, kterou mám ráda nejen já, ale i moje dcera. Květákový mozeček se hodí na den bez masa a jeho příprava je snadná a rychlá. Vzhledem k tomu, že je toto jídlo složeno jen z květáku a vajíčka, můžete ho servírovat dětem již od 8 měsíců. Už víte, co budete dnes vařit? 

  • 5 růžiček květáku
  • 1 lžička ghí
  • 2 vajíčka
  • sůl (pro děti od 1 roku)

Růžičky květáku uvaříme v páře doměkka. Necháme vychladnout a rozkrájíme ho na menší kousky.


Na pánvičce rozehřejeme ghí, přidáme květák a lehce ho osmahneme. Vajíčka vyšleháme v hrníčku a zalijeme jimi květák. Následně jemně vařečkou promícháváme vajíčka s květákem, dokud nejsou vajíčka hotova. Pozor, aby se vám vajíčka nevysušila. 


Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou. 


Dobrou chuť.

Květákový mozeček
Květákový mozeček