Kynuté lívance jsou skvělým dezertem a nebo i sladkým hlavním chodem. Kdo by je nemiloval. Navíc jsou na přípravu nenáročné a jen z pár ingrediencí. V receptu jsme použila kokosový cukr, ale pokud ho nemáte, klidně dejte klasický cukr krupice. My máme s dcerou lívance nejraději s javorovým a čekankovým sirupem a ovocem. Partner zase preferuje máslo, cukr a skořici. Lívanečky si zkrátka může každý dozdobit jak chce. Recept řadím jako vhodný pro děti od 1 roku.
Do mísy odvážíme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí, které zalijeme 100ml vlažným mlékem a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek mléka, vejce, sůl a vanilkovou pastu (nemusí být, pokud nemáte) a důkladně promícháme.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme hodinku kynout.
Jakmile máte těsto vykynuté, připravte si pánev. Já jsem použila klasickou na 4 malé lívance. Smažte lívanečky na ghí z obou stran dozlatova.
Z daného množství jsem měla 12ks lívanečků.
Dobrou chuť.