Skip to main content

Lečo

Milované i nenáviděné lečo. Já ho jako malá moc nemusela, asi i protože jsme ho dělávali dost často, aby se zpracovala zelenina ze zahrádky, ale teď jsem se na něj vyloženě těšila. Do leča jsem přidala i vysokoprocentní párek a pochutnaly jsme si s Gábi obě. Pokud budete podávat lečo s pečivem, bude pro vás příprava večeře opravdu rychlovka. Dané množství je na dvě velké porce. 

  • 1 lžíce ghí
  • 2 bílé papriky
  • 10 keříčkových rajčat
  • 4 vejce
  • 1 lžíce ghí
  • 1 cibule
  • 2 bílé papriky
  • 10 keříčkových rajčat
  • 4 vejce
  • 2 nožičky vysokoprocentního párku
  • sůl
  • pepř

Na hlubší pánvi si orestujeme na lžicí ghí nadrobno nakrájenou cibuli (pro děti do 1 roku vynecháme). Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme jádřinců zbavenou a na proužky nakrájenou letní papriku a necháme zlehka orestovat několik minut orestovat. Pro děti od 1 roku a dospělé přidáme na kolečka nakrájený vysokoprocentní párek. 

 

Mezitím si rajčata omyjeme, nařízneme do kříže a spaříme dvě minutky vřelou vodou. Tu pak slijeme a rajčata zbavíme slupek. 

 

Jakmile máme na pánvi papriku (a párek) orestovanou, přidáme na čtvrtky nakrájená a slupek zbavená rajčata. Přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit. 

 

V misce si rozšleháme vajíčka, která jemně osolíme a opepříme. Poté stáhneme plamen na minimum a opatrně vléváme na pánev se zeleninovou směsí a zlehka promícháváme, dokud vejce nemají krémovou konzistenci (přibližně 4 minutky). 

 

Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory. 

 

Dobrou chuť. 

Lečo
Lečo
Lečo