Milované i nenáviděné lečo. Já ho jako malá moc nemusela, asi i protože jsme ho dělávali dost často, aby se zpracovala zelenina ze zahrádky, ale teď jsem se na něj vyloženě těšila. Do leča jsem přidala i vysokoprocentní párek a pochutnaly jsme si s Gábi obě. Pokud budete podávat lečo s pečivem, bude pro vás příprava večeře opravdu rychlovka. Dané množství je na dvě velké porce.
Na hlubší pánvi si orestujeme na lžicí ghí nadrobno nakrájenou cibuli (pro děti do 1 roku vynecháme). Jakmile nám cibule zesklovatí, přidáme jádřinců zbavenou a na proužky nakrájenou letní papriku a necháme zlehka orestovat několik minut orestovat. Pro děti od 1 roku a dospělé přidáme na kolečka nakrájený vysokoprocentní párek.
Mezitím si rajčata omyjeme, nařízneme do kříže a spaříme dvě minutky vřelou vodou. Tu pak slijeme a rajčata zbavíme slupek.
Jakmile máme na pánvi papriku (a párek) orestovanou, přidáme na čtvrtky nakrájená a slupek zbavená rajčata. Přiklopíme pokličkou a necháme 10 minut dusit.
V misce si rozšleháme vajíčka, která jemně osolíme a opepříme. Poté stáhneme plamen na minimum a opatrně vléváme na pánev se zeleninovou směsí a zlehka promícháváme, dokud vejce nemají krémovou konzistenci (přibližně 4 minutky).
Podáváme s pečivem nebo vařenými brambory.
Dobrou chuť.