Linecké cukroví pro děti patří mezi Gábi oblíbené kousky. Je křehčí než klasické linecké cukroví, protože v něm není cukr, ale jen trošku medu, ale placky se dají hezky vyválet a Gábi tak bude mít prakticky totožné cukroví s námi.
Marmeládu jsme použila domácí rybízovou od babičky. Pozor na marmelády bez cukru, jejich trvanlivost je v řádu dní, tak radši použijte klasiku s cukrem, protože to je konzervant a cukroví, které upečete vám vydrží. Té marmelády je tam opravdu minimum a pro děti od jednoho roku je tento recept vhodný.
Na vál si odvážíme mouku, změklé máslo, med a přidáme lžičku nastrouhané citronové kůry a žloutek. Všechny ingredience zpracujeme v ruce a vypracujeme hladké těsto. Zakryje potravinovou fólií a dáme na den uležet do lednice.
Druhý den, asi půl hodiny před pečením, vyndáme těsto z lednice. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Z těsta si vyválíme placky a vykrajujeme různé tvary podle příležitosti, nálady či možností našich vykrajovátek. Pokud chceme, aby marmeláda vykukovala, do poloviny vykrojených tvarů vykrojíme ještě malý tvar (podle možností jaké máte vykrajovátka k dispozici).
Pečeme na plechu, který není vymazaný. Pečeme přibližně 8-10 min podle tloušťky těsta. Pečte vždy na jednom plechu celém tvary a na dalším tvary s vykrojením. Vše na jednom plechu dohromady by se vám peklo různě dlouho.
Po vychladnutí slepíme marmeládou a za den či dva již bude cukroví změklé a můžeme ochutnat. Dobrou chuť.