Maminčin recept na linecké cukroví dělám moc ráda, protože je zkrátka výborné. S těstem se dobře pracuje a výsledné cukroví je rychle měkoučké.
Na vál si odvážíme mouku, změklé máslo, cukr a přidáme lžičku nastrouhané citronové kůry a žloutek. Všechny ingredience zpracujeme v ruce a vypracujeme hladké těsto. Zakryje potravinovou fólií a dáme na den uležet do lednice.
Druhý den, asi hodinu před pečením, vyndáme těsto z lednice. Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Z těsta si vytvoříme 4 bochánky a postupně vyválíme placky a vykrajujeme různé tvary podle příležitosti, nálady či možností našich vykrajovátek. Pokud chceme, aby marmeláda vykukovala, do poloviny vykrojených tvarů vykrojíme ještě malý tvar (podle možností jaké máte vykrajovátka k dispozici).
Pečeme na plechu, který není vymazaný. Pečeme přibližně 8-10 min podle tloušťky těsta. Pečte vždy na jednom plechu celém tvary a na dalším tvary s vykrojením. Vše na jednom plechu dohromady by se vám peklo různě dlouho.
Po vychladnutí slepíme marmeládou a za den či dva již bude cukroví změklé a můžeme ochutnat. Dobrou chuť.