Kdo by nemiloval rychlá jídla z jednoho pekáčku. Tentokrát hraje hlavní roli sýr. Mac & cheese je klasika, která je díky sýru vydatná, příprava je rychlá a strávníci budou nadšení. Já do tohoto pokrmu nejraději používám jako těstovinu kolínka, ale pokud máte k dispozici krátké makarony, použijte ty. A jestli ještě nevíte, co k večeři, mac & cheese máte do 30 minut hotový.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
Těstoviny si uvaříme dle návodu, propláchneme studenou vodou a dáme do máslem vytřené zapékací mísy.
Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si jíšku z másla a mouky. Jakmile má jíška zlatavou barvu, přilijeme mléko a za stálého míchání ohřejeme až nám směs trošku zhoustne a vytvoří se bešamel. Ten poté jemně osolíme a opepříme.
Polovinu nahrubo nastrouhaného sýru cheddar si vmícháme do bešamelu, nalijeme na těstoviny a promícháme. Zbylý sýr navrstvíme nahoru.
Dáme zapéct na 15 minut do trouby. Po upečení ihned podáváme.
Dobrou chuť.