Rychlý dezert ke kávě z jednoho plechu? Tady máte recept na makovec, který toto splňuje na jedničku. Navíc díky povidlům je i hezky doslazený a šmrncnutý švestkami. Mák a švestky k sobě zkrátka krásně pasují. Na závěr jen pocukrujete a můžete klidně využít šablony na zdobení kávy jako já. To makovníku dodá honosnější vzhled.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Vejce s cukrem si vyšleháme do pěny. Nechte prošlehat alespoň 10 minut. Poté přidejte změklé máslo a vyšlehejte ještě několik minut. Poté přidejte mouku, mák, prášek do pečiva a pomalu zapracovávejte a přilévejte mléko. Nakonec přidejte povidla a rum, promíchejte.
Nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Já jsem měla menší 30×40. Pečte přibližně 30-40 minut.
Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem. Dobrou chuť.