Rychlý, vláčný, chutný a neskutečně žravý, to je maminčin jablkový perník. Když ho maminka peče doma, většinou dělá rovnou dva plechy, protože jak si vezmete jeden kousek, berete si automaticky další a další. Výborný zákusek na víkend. U čtvrtého kousku si většinou říkám, že je tam hodně jablek, tak je to v pohodě si dát i pátý. 🙂
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou. Do mísy si dáme mouku, do ní prášek do pečiva, přidáme cukr a promícháme. Poté přidáme vejce, olej, mléko a nahrubo nastrouhaná jablka a dobře promícháme.
Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme přibližně 30-40min. Po upečení a vychladnutí polijeme rozehřátou čokoládou a posypeme kokosem. Perník lze péct i ve formě na srnčí hřbet. Dobrou chuť.