Skip to main content

  • M
Mandlové krekry

Mandlové krekry s parmezánem jsem nachystala z mandlové drtě, co mi zbyla z mandlového mléka. Gábi je z nich nadšená, protože parmezán by jedla neustále a ve všem. Krekry jsem holkám naservírovala s nakrájenými sýrky a zeleninkou a svačinka byla hotová. 

  • 150g mandlové drtě (z odšťavňovače)
  • 50g parmezánu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 8 lžic olivového oleje
  • 5-7 lžic vody
  • sůl

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. 

Do misky si dáme mandlovou drť, co nám zbyla z odšťavňovače po mandlovém mléku. Přidáme 40g najemno nastrouhaného parmezánu, prášek do pečiva, olivový olej, petrželku, oliváč a sůl dle potřeby. 

A začneme vypracovávat rukou v misce těsto. Postupně přidáváme vodu dle potřeby. Jakmile máme vytvořené kompaktní těsto, zakryjeme ho potravinovou fólií a dáme na 2 hodiny do lednice. 

 

Poté z lednice vyndáme. Těsto dáme na pečící papír, přiklopíme druhým a vyvalujeme těsto mezi nimi. Rozkrájíme rádýlkem, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct. 

 

Pečeme přibližně 15 minut dozlatova. 

 

Dobrou chuť. 

Mandlové krekry
Mandlové krekry