Mandlové krekry s parmezánem jsem nachystala z mandlové drtě, co mi zbyla z mandlového mléka. Gábi je z nich nadšená, protože parmezán by jedla neustále a ve všem. Krekry jsem holkám naservírovala s nakrájenými sýrky a zeleninkou a svačinka byla hotová.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Do misky si dáme mandlovou drť, co nám zbyla z odšťavňovače po mandlovém mléku. Přidáme 40g najemno nastrouhaného parmezánu, prášek do pečiva, olivový olej, petrželku, oliváč a sůl dle potřeby.
A začneme vypracovávat rukou v misce těsto. Postupně přidáváme vodu dle potřeby. Jakmile máme vytvořené kompaktní těsto, zakryjeme ho potravinovou fólií a dáme na 2 hodiny do lednice.
Poté z lednice vyndáme. Těsto dáme na pečící papír, přiklopíme druhým a vyvalujeme těsto mezi nimi. Rozkrájíme rádýlkem, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a dáme péct.
Pečeme přibližně 15 minut dozlatova.
Dobrou chuť.