Dokonale měkké a vláčné kokosky pro všechny. To je recept na kokosky ve variantě od 8 měsíců, jednoho roku a nebo opravdu sladké pro dospěláky a starší děti. Kokosky jsou ihned měkoučké a budete litovat jen jedné věci, a to, že jste je neudělaly rovnou z dvojí dávky. Tyto kokosky nechte až na poslední týden pečení a skladujte samotné mimo ostatní cukroví. Loni to byl u vás hit, kdo se do nich pustí letos?
Troubu si předehřejeme na 150 stupňů.
Do mísy si dáme bílky (pro dospělé se špetkou soli) a ušleháme sníh téměř do tuha. Přidáme vanilkovou pastu a cukr (u varianty pro děti od 1 roku a dospělé) a došleháme lesklý tuhý sníh.
Poté velmi opatrně vmícháme kokos a ricottu/tvaroh.
Lžičkou poté vytváříme malé hromádky, které dáváme na plech s pečícím papírem.
Pečeme přibližně 10-15min podle velikosti kokosek do zlatova.
Dobrou chuť.