Skip to main content

Měkké a vláčné kokosky

Dokonale měkké a vláčné kokosky pro všechny. To je recept na kokosky ve variantě od 8 měsíců, jednoho roku a nebo opravdu sladké pro dospěláky a starší děti. Kokosky jsou ihned měkoučké a budete litovat jen jedné věci, a to, že jste je neudělaly rovnou z dvojí dávky. Tyto kokosky nechte až na poslední týden pečení a skladujte samotné mimo ostatní cukroví. Loni to byl u vás hit, kdo se do nich pustí letos? 

  • 2 bílky
  • lžička vanilkové pasty
  • 20g ricotty 
  • 100g kokosu
  • 2 bílky
  • lžička vanilkové pasty
  • 25g tvarohu
  • 50g kokosového cukru 
  • 100g kokosu
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • lžička vanilkové pasty
  • 25g tvarohu
  • 75g třtinového nebo krupicového cukru 
  • 100g kokosu

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů. 

 

Do mísy si dáme bílky (pro dospělé se špetkou soli) a ušleháme sníh téměř do tuha. Přidáme vanilkovou pastu a cukr (u varianty pro děti od 1 roku a dospělé) a došleháme lesklý tuhý sníh. 

 

 

Poté velmi opatrně vmícháme kokos a ricottu/tvaroh. 

Lžičkou poté vytváříme malé hromádky, které dáváme na plech s pečícím papírem. 

 

 

Pečeme přibližně 10-15min podle velikosti kokosek do zlatova

 

Dobrou chuť.

Kokosky
Kokosky
Kokosky