Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Minestrone najdete hodně variací, které se odlišují podle oblastí, kde se vaří nebo i sezónnosti ingrediencí. Tato verze minestrone je taková naše, co dům dal. A musím říct, že byla opravdu výborná. My jsme si ji na talíři ještě doladili lžičkou zakysané smetany a samozřejmě nastrouhaným parmezánem. Polévka je opravdu sytá, takže vám bude stačit i jako hlavní chod.
V hrnci si rozehřejeme máslo nebo ghí a na něm osmahneme na kostičky nakrájenou veškerou zeleninu. Přidáme plechovku rajčat a zalijeme vodou. Přisypeme bazalku, rozmarýn, libeček, bobkové listy , sůl a pepř a zaklopíme pokličkou a vaříme vše doměkka. Vařila jsem zhruba hodinu.
Poté do hrnce přidáme vodou propláchnuté fazole a vaříme dalších cca. 20 minut. Nakonec přidáme těstoviny dle preference. Já jsem vybrala těstoviny ve tvaru mušliček a vařila v polévce dle návodu.
Polévka se vaří sama, nemusíte ji nijak míchat. Zároveň není třeba vývar, ale stačí voda, protože je v polévce tolik zeleniny, že voda opravdu stačí.
Podíváme posypané postrouhaným parmezánem. Kdo chce, může přidat i lžičku zakysané smetany.
Dobrou chuť.