Dezert jako obláček? Zkuste mini Pavlova. Tyto malé mističky jsou až nebesky dobré a budou mít úspěch kdykoli je nachystáte. Na přípravu jsou jednoduché, bez lepku a pokud použijete bezlaktózovou šlehačku, tak i bez laktózy. Dokonalost sama, že? Kdo je vyzkouší?
Troubu si předehřejeme na 110 stupňů.
Bílky si dáme do misky a začneme šlehat na nižší otáčky. Jakmile se nám vytvoří bílkový sníh, pomalu přisypáváme postupně cukr. Zvýšíme otáčky a šleháme dobrý 6-8 minut. Že je cukrový sníh připravený poznáme tak, že se po vyndání metličky špičky sněhu neohýbají.
Jakmile máme hotovo, stěrkou vmícháme škrob a vanilkový cukr (já dávám domácí).
Takto nachystané těsto si dáme do zdobičky a vytváříme na plech s pečícím papírem malé mističky se dnem. Velkost záleží na vás. Já měla cca. 14 mističek o průměru 4cm.
Dáme do trouby a sušíme 1,5-2h (v závislosti na velikosti).
Před podáváním vyšleháme smetanu do tuha. Vmícháme cukr moučka podle chuti. Pokud se bojíte, že vám šlehačka nevydrží, klidně přidejte ztužovač šlehačky.
Takto připravenou šlehačku dejte do zdobičky, naplňte jí košíčky a ozdobte ovocem a třeba i lístky máty.
Košíčky si klidně připravte i několik dní předem a pak jen skladujte ve vzduchotěsné krabici (stěně jako pusinky) Plňte opravdu až max. 2h před podáváním, aby vám příliš nezvlhly.
Dobrou chuť.