Skip to main content

Míša řezy

Kdo by nemiloval nanuk Míša. Tyto řezy vám ho připomenou. Nejlépe chutnají vychlazené z lednice. Není to tedy žádná dietka, ale když si dáte kousek či dva, je to v pohodě. A podělte se s kamarády a rodinou, tyto řezy budou milovat. 

  • 170g polohrubé mouky
  • 80g třtinového cukru
  • 4 lžíce kakaa nebo karobu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rumu
  • 4 vejce
  • 5-7 lžic mléka
  • 750g tučného tvarohu
  • 180g cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
  • 150g změklého másla
  • 200g čokolády
  • 100g másla
  • 50ml smetany (31%)

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílku ušleháme tuhý sníh. V druhé misce si utřeme žloutky s cukrem. Přidáme rum, olej, mouku a kakao a promícháme. Poté přidáme mléko dle potřeby. Nakonec jemně vmícháme sníh. Takto připravené těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme přibližně 30min. Já používám menší plech, přibližně 40x30cm.


Po upečení necháme korpus vychladnout. 

Mezitím si připravíme si tvarohovou náplň. Změklé máslo začneme šlehat v robotu. Dvě tři minutky vyšleháme a pak snížíme otáčky na minimum a pomalu přidáváme tvaroh.


Máslo musí být opravdu změklé, aby se nevytvořily hrudky. Nakonec vmícháme cukr a rum. Takto připravenou náplň dáme na 10 min do ledničky, aby trochu zatuhla. 


Na vychladlý korpus dáme tvarohovou náplň, rozetřeme a necháme hodinu v lednici zatuhnout. 


A připravíme si polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, čokoládu a smetanu a zamícháme. Jakmile máme připravenou polevu, necháme ji trochu zchladnout a takto ji pak vlijeme na tvarohovou vrstvu a rozetřeme. 


Dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. 


Před podáváním krájíme nožem, který si vždy před zakrojením namočte do teplé vody. Čokoláda se pak nebude lámat a lépe se vám řezy nakrájejí. 


Dobrou chuť.

Míša řezy
Míša řezy