Skip to main content

Mrkváče

Mrkváče jsou ideální na svačinku. Můžete si je vzít do krabičky s sebou. Případně se dají jíst i jako příloha k například avokádové pomazánce či s lučinou. 

  • 1 na páře uvařená mrkev
  • 1 vajíčko
  • 4-5 lžic rozmixovaných ovesných vloček
  • špetka prášku do pečiva s vinným kamenem

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy si dáme na páře uvařenou mrkev a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vajíčko a promícháme. Pak přidáme ovesné vločky a vytvoříme hustší těsto. Nakonec přidáme špetku prášku do pečiva. 

Lžicí vytváříme bochánky které dáváme na plech s pečícím papírem. 

Pečeme přibližně 20min. Dobrou chuť.

Mrkváče
Mrkváče