Skip to main content

Mug cake

Mug cake můžete servírovat k snídani nebo klidně i k odpolední kávičce. Variací na mug cake je bezpočet. I já jich doma chystám opravdu hodně. Tento jsme měly s Gábi dnes a tak vám ho sem rovnou přidám. Ingredience jsou na dvě porce. Výhodou je, že je mug cake opravdu rychle připravený jen v mikrovlnce a nemusíte tak péct nic den předem na snídani. Tak kdo ho zítra ráno vyzkouší? 

  • 60g ovesných vloček
  • 2 lžičky karobu
  • 50g ricotty
  • hrst borůvek nebo malin
  • 2 vejce
  • 1 zralý banán
  • 60g ovesných vloček
  • 2 lžičky kakaa
  • 50g tučného tvarohu
  • hrst borůvek nebo malin
  • 2 vejce
  • 1 zralý banán
  • 1 lžíce javorového sirupu (lze vynechat)
  • 60g ovesných vloček
  • 2 lžičky kakaa
  • 50g odtučněného tvarohu
  • hrst borůvek nebo malin
  • 2 vejce
  • 1 zralý banán
  • 1 lžíce čekankového sirupu

Do misky si dáme banán, který vidličkou rozmačkáme. Přidáme vločky, přidáme vejce, karob/kakao, ricottu/tvaroh a promícháme. Nakonec vmícháme borůvky nebo maliny. Pokud nemáte čerstvé, klidně použijte i mražené. 

Ve verzi pro dospělé můžete ještě dosladit javorovým nebo čekankovým sirupem. 


Takto připraveným těstem naplňte hrníčky nebo malé zapékací misky. Každou misku pak dejte na 2-4 minuty do mikrovlnky. Hlídejte si, zda máte hotovo, záleží na velikosti hrníčku i výkonu mikrovlnky. Zda je mug cake hotový vyzkoušejte špejlí, pokud na ní nic neulpívá, máte hotovo. 


Tento mug cake vám půjde hezky vyklopit aniž byste museli hrníček jakkoli vymazávat. 


Dozdobit můžete ovocem a podávat. 


Dobrou chuť. 

Mug cake
Mug cake
Mug cake