Nakládaný hermelín, to je moje srdcovka, miluju ho už roky, a tento recept mám u domácího hermelínu nejraději. Příprava je dost jednoduchá a skvěle se bude hodit nejen na večeři, ale třeba i na párty. Pokud hermelíny rozkrájíme na čtvrtky a napícháte párátky, budete mít originální jednohubky.
Hermelíny si podélně rozpůlíme. Na talířek nebo do mističky si utřeme česnek, přidáme sladkou papriku a provensálské koření a promícháme.
Poté touto směsí pomažeme vnitřní části rozkrojených hermelínů.
Poté hermelíny přiklopíme k sobě, narovnáme do dózy s víčkem. Můžete hermelíny i propíchnout párátky, aby půlky u sebe držely.
K hermelínům přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a případně chilli papričky.
Poté vše zalijeme olejem tak, aby byl olej minimálně 2 cm nad hermelíny. Dózu zavíčkujeme a dáme na 5-6 dní do lednice.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť.