Skip to main content

Nepečené řezy

Nepečené řezy, pokud si je chcete dát odpoledne ke kafíčku, tak je stihnete připravit ještě dneska. Hotové jsou raz dva, pak jen chvilku v lednici a je to. Nepečené dezerty moc nechystám, ale měla bych to napravit, tak začínám tímto. 

  • 260g bebe sušenek (2 balení)
  • 100g másla
  • 250g tučného tvarohu 
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 400g mascarpone
  • 4 lžíce kakaa
  • cukr moučka/sladidlo dle chuti
  • čokoládové kousky na posyp

Šlehačku, mascarpone i tvaroh si vyndáme z lednice minimálně 30 minut před přípravou, aby vše mělo pokojovou teplotu. 


Sušenky si rozmixujeme dohladka. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme. Tento sušenkový základ si dáme do malého plechu nebo dortové formy vyložené pečícím papírem a upěchujeme rukou. 


Šlehačku si vyšleháme do tuha. Poté přidáme mascarpone a na nejnižší otáčky jemně zašleháme. Pak přidáme tvaroh a stěrkou vmícháme. Nakonec přidejte cukr moučka nebo sladidlo dle chuti (já jsem dala 6 lžic moučkového cukru). 

Třetinu krému si oddělíme a přidáme k němu kakao a lehce vmícháme. 


Následně dáme polovinu světlého krému na sušenkový korpus a rozetřeme. Na něj dáme kakaový krém a rozetřeme a nakonec druhou půlku světlého krému a opět rozetřeme. 

Posypeme kousky čokolády a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny. 


A můžeme podávat. Dobrou chuť. 

Nepečené řezy
Nepečené řezy
Nepečené řezy
Nepečené řezy