Nepečené řezy, pokud si je chcete dát odpoledne ke kafíčku, tak je stihnete připravit ještě dneska. Hotové jsou raz dva, pak jen chvilku v lednici a je to. Nepečené dezerty moc nechystám, ale měla bych to napravit, tak začínám tímto.
Šlehačku, mascarpone i tvaroh si vyndáme z lednice minimálně 30 minut před přípravou, aby vše mělo pokojovou teplotu.
Sušenky si rozmixujeme dohladka. Přidáme rozehřáté máslo a promícháme. Tento sušenkový základ si dáme do malého plechu nebo dortové formy vyložené pečícím papírem a upěchujeme rukou.
Šlehačku si vyšleháme do tuha. Poté přidáme mascarpone a na nejnižší otáčky jemně zašleháme. Pak přidáme tvaroh a stěrkou vmícháme. Nakonec přidejte cukr moučka nebo sladidlo dle chuti (já jsem dala 6 lžic moučkového cukru).
Třetinu krému si oddělíme a přidáme k němu kakao a lehce vmícháme.
Následně dáme polovinu světlého krému na sušenkový korpus a rozetřeme. Na něj dáme kakaový krém a rozetřeme a nakonec druhou půlku světlého krému a opět rozetřeme.
Posypeme kousky čokolády a dáme do lednice alespoň na dvě hodiny.
A můžeme podávat. Dobrou chuť.