Skip to main content

Nepečený čoko cheesecake

Oblíbený cheesecake, který jste si zamilovali a tentokrát v čoko tmavé verzi. Tento nepečený dezert je fakt bleskový na přípravu, což jsem se dvěma dětma víc než ocenila. Cheesecake je dobré nechat do druhého dne rozležet a pak už si ho jen vychutnat s kávou či čajem. Ozdobit ho můžete rozpuštěnou čokoládou, pikaem nebo ovocem. 

  • 350g karamelových sušenek (Lidl)
  • 120g másla
  • 500g tučného tvarohu
  • 250g mascarpone
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 150g vysokoprocentní tmavé čokolády
  • 3 lžíce cukru moučka 

Sušenky si rozmixujeme dohladka, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.

 

 

Dortovou formu o průměru 22cm nebo malý plech si vyložíme pečícím papírem a vsypeme sušenkovou směs. Tu hezky rukou upěchujeme po celé ploše formy. 

 

 

Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme trošku vychladnout. 

 

 

Mezitím si v míse vyšleháme šlehačku, poté lehce všleháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Nakonec už jen zlehka stěrkou vmícháme zchladlou čokoládu. 

 

 

Tuto směs vlijeme na sušenkový korpus, uhladíme a dáme do druhého dne do lednice ztuhnout. 

 

 

Druhý den dozdobte čokoládou, čoko pikaem nebo ovocem.

 

 

Dobrou chuť. 

Nepečený čoko cheesecake
Nepečený čoko cheesecake
Nepečený čoko cheesecake