Oblíbený cheesecake, který jste si zamilovali a tentokrát v čoko tmavé verzi. Tento nepečený dezert je fakt bleskový na přípravu, což jsem se dvěma dětma víc než ocenila. Cheesecake je dobré nechat do druhého dne rozležet a pak už si ho jen vychutnat s kávou či čajem. Ozdobit ho můžete rozpuštěnou čokoládou, pikaem nebo ovocem.
Sušenky si rozmixujeme dohladka, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
Dortovou formu o průměru 22cm nebo malý plech si vyložíme pečícím papírem a vsypeme sušenkovou směs. Tu hezky rukou upěchujeme po celé ploše formy.
Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a necháme trošku vychladnout.
Mezitím si v míse vyšleháme šlehačku, poté lehce všleháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Nakonec už jen zlehka stěrkou vmícháme zchladlou čokoládu.
Tuto směs vlijeme na sušenkový korpus, uhladíme a dáme do druhého dne do lednice ztuhnout.
Druhý den dozdobte čokoládou, čoko pikaem nebo ovocem.
Dobrou chuť.