Rychlá dýňová omáčka s rajčaty ve dvou verzích. To byl náš včerejší a i dnešní oběd. My jsme si ji s Gábi zapekly s noky a Violka dostala svoji verzi s domácími širokými nudlemi, které se jí teď papají nejlépe. Gábi chtěla noky ještě posypat parmezánem (to ona chce skoro na vše:)), ale není to třeba, protože už je tam dost mozzarelly. Taková to rychlo jídla jsou u nás docela oblíbená. A co u vás?
Pro děti od 8m:
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Do zapékací misky si nakrájíme na kostičky nakrájenou omytou a semínek zbavenou dýni. Přidáme rajčata, zakápneme ghí/olivovým olejem, posypeme oreganem, promícháme, přidáme snítku libečku a dáme na 30 minut do trouby dokud není dýně měkká.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme zakysankou a můžeme podávat třeba s domácími širokými nudlemi a posypané mozzarellou.
Pro děti od 1r a dospělé:
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Do zapékací misky si nakrájíme na kostičky nakrájenou omytou a semínek zbavenou dýni. Přidáme rajčata, zakápneme ghí/olivovým olejem, posypeme oreganem, přidáme prolisovaný česnek, snítku libečku, promícháme a dáme na 30 minut do trouby dokud není dýně měkká.
Mezitím si uvaříme noky dle návodu.
Jakmile je dýně měkká, směs ledabyle rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem, přidáme noky, promícháme, posypeme mozzarellou a dáme na 15 minut zapéct. A můžeme podávat.
Dobrou chuť.