Skip to main content

Noky s dýňovou omáčkou

Rychlá dýňová omáčka s rajčaty ve dvou verzích. To byl náš včerejší a i dnešní oběd. My jsme si ji s Gábi zapekly s noky a Violka dostala svoji verzi s domácími širokými nudlemi, které se jí teď papají nejlépe. Gábi chtěla noky ještě posypat parmezánem (to ona chce skoro na vše:)), ale není to třeba, protože už je tam dost mozzarelly. Taková to rychlo jídla jsou u nás docela oblíbená. A co u vás? 

  • 300g dýně hokaido
  • 150g loupaných krájených rajčat
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička oregana
  • snítka libečku
  • 20g nastrouhané mozzarelly
  • 1 lžíce ghí
  • 600g dýně hokaido
  • 300g loupaných krájených rajčat
  • 2 lžičky oregana
  • 3 stroužky česneku
  • snítka libečku
  • 120g nastrouhané mozzarelly
  • 2 lžíce ghí/olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 balení noků

Pro děti od 8m: 

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. 

Do zapékací misky si nakrájíme na kostičky nakrájenou omytou a semínek zbavenou dýni. Přidáme rajčata, zakápneme ghí/olivovým olejem, posypeme oreganem, promícháme, přidáme snítku libečku a dáme na 30 minut do trouby dokud není dýně měkká. 

Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme zakysankou a můžeme podávat třeba s domácími širokými nudlemi a posypané mozzarellou. 

 

 

Pro děti od 1r a dospělé: 

Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. 

Do zapékací misky si nakrájíme na kostičky nakrájenou omytou a semínek zbavenou dýni. Přidáme rajčata, zakápneme ghí/olivovým olejem, posypeme oreganem,  přidáme prolisovaný česnek, snítku libečku, promícháme a dáme na 30 minut do trouby dokud není dýně měkká. 

 

Mezitím si uvaříme noky dle návodu. 

 

Jakmile je dýně měkká, směs ledabyle rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem, přidáme noky, promícháme, posypeme mozzarellou a dáme na 15 minut zapéct. A můžeme podávat. 

 

Dobrou chuť.

Noky s dýňovou omáčkou
Noky s dýňovou omáčkou