Noky se špenátovou omáčkou a tofu jsou dalším rychlým jídlem k obědu či večeři, co nachystáte do 15 minut. Tato špenátová omáčka je u nás velmi oblíbená i k těstovinám. Z daného množství jsem měla tři porce.
Špenát si necháme rozmrznout a slijeme z něj přebytečnou vodu.
Tofu si nakrájíme na kostičky. Promícháme ho se sójovou a rybí omáčkou a na sucho na pánvi osmahneme ze všech stran. Jakmile začne tofu zlátnout, přisypeme sezamová semínka a necháme je lehce opražit a poté odstavíme z plotny.
Sušená rajčata si nakrájíme na kostičky. Já používám sušená rajčata bez oleje z Lidlu, ale klidně použijte ty s olejem, pokud vám chutnají více.
Dáme vařit vodu na noky a vaříme dle návodu.
Na velkou pánev dáme špenát a na střední plamen zahříváme a necháme projít 2 minutky varem. Poté přidáme lučinu, promícháme a opět přivedeme pomalu k varu, necháme minutku povařit a odstavíme z plotny. Přidáme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku promícháme s noky, posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, tofu a můžeme podávat.
Dobrou chuť.