Skip to main content

Noky se špenátovou omáčkou a tofu

Noky se špenátovou omáčkou a tofu jsou dalším rychlým jídlem k obědu či večeři, co nachystáte do 15 minut. Tato špenátová omáčka je u nás velmi oblíbená i k těstovinám. Z daného množství jsem měla tři porce.  

  • 400g špenátového neochuceného protlaku 
  • 150g lučiny
  • 50g nastrouhaného parmezánu
  • hrst sušených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • 160g tofu
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky

Špenát si necháme rozmrznout a slijeme z něj přebytečnou vodu. 

 

Tofu si nakrájíme na kostičky. Promícháme ho se sójovou a rybí omáčkou a na sucho na pánvi osmahneme ze všech stran. Jakmile začne tofu zlátnout, přisypeme sezamová semínka a necháme je lehce opražit a poté odstavíme z plotny. 

 

Sušená rajčata si nakrájíme na kostičky. Já používám sušená rajčata bez oleje z Lidlu, ale klidně použijte ty s olejem, pokud vám chutnají více. 

 

Dáme vařit vodu na noky a vaříme dle návodu. 

 

Na velkou pánev dáme špenát a na střední plamen zahříváme a necháme projít 2 minutky varem. Poté přidáme lučinu, promícháme a opět přivedeme pomalu k varu, necháme minutku povařit a odstavíme z plotny. Přidáme najemno nastrouhaný parmezán, promícháme, dochutíme solí a pepřem.

 

Hotovou omáčku promícháme s noky, posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, tofu a můžeme podávat. 

 

Dobrou chuť. 

Noky se špenátovou omáčkou a tofu
Noky se špenátovou omáčkou a tofu
Noky se špenátovou omáčkou a tofu