Obalovaný květák. Po něm jsem se jako malá mohla s bráchama utlouct…no do dneška ho miluju a Gábi taky. Květák bych mohla jíst i jen tak. Taky květáková mozeček je u dětí docela topka. A co vy a květák, máte rádi?
Květák si omyjeme, naloupeme na růžičky a uvaříme v páře doměkka. Můžete vařit i v osolené vodě. Já vařím na páře a nesolím, protože dávám oběma dětem.
Jakmile je květák uvařený, necháme ho vychladnout a poté obalíme.
Připravíme si klasický trojobal. Každou růžičku květáku obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Nebo použijte rychlo obalovací trik. Květák si dejte do ikea zip sáčku. Nasypte do něj ke květáku mouku (podle množství květáku, radši méně a když tak přisypejte), pytlík zavřete a zlehka květák v pytlíku proházejte. Poté přilijte rozšlehaná vajíčka a opět květáky proházejte v zavřeném pytlíku. Nakonec nasypte do sáčku strouhanku (opět podle množství květáku, radši méně a když tak přisypejte) a proházejte. A tak se vám postupně krásně květáky obalí. Dokonalost.
Nakonec smažte dozlatova nebo pečte v horkovzdušce.
Dobrou chuť.