Skip to main content

Obalovaný květák

Obalovaný květák. Po něm jsem se jako malá mohla s bráchama utlouct…no do dneška ho miluju a Gábi taky. Květák bych mohla jíst i jen tak. Taky květáková mozeček je u dětí docela topka. A co vy a květák, máte rádi? 

  • Hlavička květáku
  • hladká mouky
  • 2-3 vajíčka
  • strouhanka
  • sůl

Květák si omyjeme, naloupeme na růžičky a uvaříme v páře doměkka. Můžete vařit i v osolené vodě. Já vařím na páře a nesolím, protože dávám oběma dětem. 

Jakmile je květák uvařený, necháme ho vychladnout a poté obalíme. 

 

Připravíme si klasický trojobal. Každou růžičku květáku obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. 

 

Nebo použijte rychlo obalovací trik. Květák si dejte do ikea zip sáčku. Nasypte do něj ke květáku mouku (podle množství květáku, radši méně a když tak přisypejte), pytlík zavřete a zlehka květák v pytlíku proházejte. Poté přilijte rozšlehaná vajíčka a opět květáky proházejte v zavřeném pytlíku.  Nakonec nasypte do sáčku strouhanku (opět podle množství květáku, radši méně a když tak přisypejte) a proházejte. A tak se vám postupně krásně květáky obalí. Dokonalost. 

 

Nakonec smažte dozlatova nebo pečte v horkovzdušce.

 

Dobrou chuť. 

Obalovaný květák
Obalovaný květák