Skip to main content

Okurkový salát

Máte rádi okurkový salát? Jedna babička ho vždycky chystala s vodou a ta druhá s kefírem nebo zakysankou. S vodou mi to moc nejede, ale druhou verzi si oblíbily i moje holky. Tento salát ochutnaly prvně v 8 měsících (bez dochucení, dochucovala jsem až od 1,5r) a od té doby je u nás stálice u sekané, kuliček z mletého masa nebo řízku. Který máte radši vy? 

  • 1 salátová okurka
  • 200g zakysané smetany (16%) nebo kefíru
  • 2,5 lžičky cukru moučka
  • 2 lžičky vinného octa
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře

Okurku si nastrouhejte nahrubo do misky. Vodu z ní nevymačkávám. Přidejte zakysanku nebo kefír. 

 

A dochuťte. Já dávám cukr moučka, vinný ocet, sůl a mletý pepř. Poměrem viz ingredience. Ale dolaďte si podle sebe a své chuti, někdo radši sladší, někdo naopak. 

 

Ideální je tento salát jako příloha k sekané či řízku. 


Dobrou chuť. 

Okurkový salát
Okurkový salát