Skip to main content

Ořechové mléko

Domácí ořechové mléko. Konečně jsem ho mohla vyzkoušet a to díky neskutečnému odšťavňovači Hurom. Ořechy (já jsem použila vlašské) stačí nechat předem namočit a pak odšťavnit a domácí ořechové  mléko je hotové. Nedokážu si představit snadnější postup. V tomto odšťavňovači se do mléka nedostanou žádné kousky, takže má dokonalou konzistenci. 

 

 

A co nachystat z ořechové mléka nebo odšťavených ořechů? Sledujte mě pro další recepty. 

  • 2 hrnky ořechů
  • 4 hrnky vody

Ořechy si zalijeme vodou a necháme je minimálně 8 hodin, ale klidně i déle ve vodě, aby se hezky nasákly. Já jsem je nechala přes noc. 

 

Poté vodu sceďte a nahraďte stejným množství čisté vody (4 hrnky). Připravte si odšťavňovač Hurom a do něj postupně lijte ořechy i s vodou. A nechte odšťavňovač pracovat. A za několik minut budete mít dokonalé ořechové mléko. 

 

Mléko můžete nechat jen tak nebo dosladit případně dochutit třeba vanilkou nebo skořicí. 

Dobrou chuť. 

 

Tip: Pokud chcete intenzivnější ořechovou chuť, dejte jen 3 hrnky vody. 

Ořechové mléko
Ořechové mléko