Skip to main content

Oříškové (ne)cukroví

Oříškové (ne)cukroví pro Gábi je rychlé a pro seznámení s lískovými oříšky ideální. Přidáním zakysané smetany a přepuštěného másla nebudou sušenky příliš suché. Tato varianta je vhodná pro zavedení všech ingrediencí od 8 měsíců. Sušenky se dají jíst jen tak nebo třeba k jogurtu. 

  • 8 lžic namixovaných lískových oříšků
  • 4 lžíce namixovaných ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce přepuštěného másla (ghí)

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Do mísy dáme namixované oříšky a vločky a promícháme. Přidáme vejce, zakysanou smetanu a přepuštěné máslo a promícháme, aby se vše spojilo. 

Z těsta vytvoříme kuličky, které pak splácneme na placičky a dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme přibližně 20min. Dobrou chuť.

Oříškové (ne)cukroví
Oříškové (ne)cukroví