Overnight oats nebo kaše přes noc je velmi rychlá snídaně, kterou si můžete připravit předem. Ovesné vločky přes noc hezky nabobtnají a změknou, takže není třeba je nijak vařit. Výhodou je, že si můžete takto snídani připravit i na 3 dny předem a každou dochutit různě a mít tak tři různé snídaně, které jen ráno vyjmete z lednice a je to. Tato snídaně je vhodná i pro děti všech věkových kategorií, jen vždy vybírejte ingredience s ohledem na věk vašich dětí.
Gramáž jsem sepsala na jednu moji porci. Pokud preferujete vydatnější snídani, gramáž si určitě navyšte.
Do misky nebo sklenice si připravíme ovesné vločky, zalijeme mlékem dle preference. To je základ overnight oats.
Ke směsi je možné přidat i další ingredience dle chuti či věku (u dětí). Já přidávám tvaroh nebo skyr, chia semínka i čekankový sirup. Vše poté promícháme.
Na kaši si můžete navrstvit před vloženém do lednice přes noc i ovoce, oříšky, ořechové máslo nebo posypat skořicí.
Tento krok však můžete udělat i ráno, záleží kolik času ráno máte. Pokud potřebujete jen vzít hotovou skleničku/krabičku z lednice, připravte si vše večer, pak vložte do lednice a ráno máte nachystáno.
Takto si můžete připravit snídani s různými obměnami i na 3 dny předem.
Dobrou chuť.