Panenku ve slaninové košilce milujeme v létě na grilu. Když je zima, tak si ji děláme alespoň doma na kontaktním grilu, a s bramborovou kaší.
Brambory si oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem do měkka. Mezitím si rozpálíme gril nebo kontaktní gril. Panenku si rozkrojíme na špalíčky o zhruba 10 cm. Připravíme si tři plátky slaniny vedle sebe a osolenou a opepřenou panenku do ní zabalíme. Převážeme provázkem, aby se nám nerozbalila během grilování. Takto připravíme i druhou porci. Pokud máme velkou panenku nebo připravujeme více porcí, budeme potřebovat i více slaniny. Takto připravené panenky ve slaninových košilkách grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Podle velikosti panenky musíme čas přizpůsobit (přidat nebo ubrat). Panenka by měla být uprostřed růžová.
Když se nám dovaří brambory, dáme do nich máslo a smetanu a vyšleháme metlami.
Naservírujeme kaši na talíř, přidáme ugrilovanou a na plátky nakrájenou panenku. Dobrou chuť.