Skip to main content

Pečená ovesná kaše

Taky ráno nestíháte a chcete mít v rukávu rychlou snídani? Tu je recept na pečenou ovesnou kaši. Chutnat bude nejen vám, ale i dětem. U nás rozhodně boduje. Pečenou kaši si připravuju vždy den předem a toto množství máme s Gábi na dva dny. Oslazená je jen banánem, ale kdo máte rádi sladkou chuť, klidně si přihoďte sladidlo dle preference. 

Kaši můžete navíc hezky obměňovat – použijte různé druhy ořechových másel, přidejte semínka nebo třeba ovoce. 

  • 150g ovesných vloček
  • 2 banány
  • 200ml mandlového nebo klasického mléka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky vanilkové pasty (nebo 1/2 lžičky vanil. zrníček)
  • 100g madlí
  • 60ml mandlového mléka
  • Ořechy na posyp (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

V pekáčku si rozmačkáme banány. Přidáme najemno namixované ovesné vločky. Zalijeme mlékem. Ochutíme skořicí, vanilkou, přidáme arašídové máslo a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a dáme péct. 

 

 

Pečeme přibližně 20min. Poté necháme kaši vystydnout. 

 

 

Mezitím si připravíme směs na potření. Dohladka vymixujeme mandle s mandlovým mlékem. Vystydlou kaši touto směsí potřeme a posypeme nasekanými ořechy. Pro malé děti vynechejte nasekané ořechy. 

 

A můžeme podávat k snídani nebo si vzít s sebou do práce či školy na svačinu. 

 

 

Ke kaši můžete přidat ovoce a polít třeba čekankovým nebo javorovým sirupem. 

 

 

Dobrou chuť.

Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše
Pečená ovesná kaše