Taky ráno nestíháte a chcete mít v rukávu rychlou snídani? Tu je recept na pečenou ovesnou kaši. Chutnat bude nejen vám, ale i dětem. U nás rozhodně boduje. Pečenou kaši si připravuju vždy den předem a toto množství máme s Gábi na dva dny. Oslazená je jen banánem, ale kdo máte rádi sladkou chuť, klidně si přihoďte sladidlo dle preference.
Kaši můžete navíc hezky obměňovat – použijte různé druhy ořechových másel, přidejte semínka nebo třeba ovoce.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
V pekáčku si rozmačkáme banány. Přidáme najemno namixované ovesné vločky. Zalijeme mlékem. Ochutíme skořicí, vanilkou, přidáme arašídové máslo a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a dáme péct.
Pečeme přibližně 20min. Poté necháme kaši vystydnout.
Mezitím si připravíme směs na potření. Dohladka vymixujeme mandle s mandlovým mlékem. Vystydlou kaši touto směsí potřeme a posypeme nasekanými ořechy. Pro malé děti vynechejte nasekané ořechy.
A můžeme podávat k snídani nebo si vzít s sebou do práce či školy na svačinu.
Ke kaši můžete přidat ovoce a polít třeba čekankovým nebo javorovým sirupem.
Dobrou chuť.