Štědrovečerní večeře s pečeným lososem a baby bramborovým salátem. Ingredience jsou na jednu porci a pokrm je vhodný od 8 měsíců. Jen pozor na hrášek, ten přidejte až když vaše dítko zvládne tento tvar. Pro starší děti nebo dospělé stačí přidat trošku soli a pepře a mohou si tento salát dát též.
Den předem
Brambory si uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a poté oloupeme slupku. Mrkev si oškrabeme, rozkrojíme na půlku a dáme vařit do vody s lžičkou vinného octa doměkka. Jakmile je mrkev měkká, necháme ji vychladnout. Poté nakrájíme mrkev i brambory na kousky vhodné dle věku dítěte. Přidejte hrášek, který necháte předem pár minut rozmrznout. Přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu, promícháme lehce rukou a necháme přes noc rozležet. Pro starší děti je možné dochutit solí a pepřem.
Štědrý den
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Lososa si dáme do zapékací misky, přelijeme ghí, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky citronu, podlijeme troškou vody. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby.
Pečeme přibližně 20 min. Vyzkoušejte zda je rybka upečená, pokud ano, můžete vyndat z trouby a se salátem podávat.
Dobrou chuť.