Skip to main content

Pečený losos s baby bramborovým salátem

Štědrovečerní večeře s pečeným lososem a baby bramborovým salátem. Ingredience jsou na jednu porci a pokrm je vhodný od 8 měsíců. Jen pozor na hrášek, ten přidejte až když vaše dítko zvládne tento tvar. Pro starší děti nebo dospělé stačí přidat trošku soli a pepře a mohou si tento salát dát též. 

  • fileta losos
  • 3 plátky citronu
  • 1 lžíce ghí
  • špetka provensálského koření
  • trošku vody na podlití
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • 1 lžička vinného octa
  • hrst mrazeného hrášku
  • 1 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

Den předem

Brambory si uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a poté oloupeme slupku. Mrkev si oškrabeme, rozkrojíme na půlku a dáme vařit do vody s lžičkou vinného octa doměkka. Jakmile je mrkev měkká, necháme ji vychladnout. Poté nakrájíme mrkev i brambory na kousky vhodné dle věku dítěte. Přidejte hrášek, který necháte předem pár minut rozmrznout. Přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu, promícháme lehce rukou a necháme přes noc rozležet. Pro starší děti je možné dochutit solí a pepřem. 

Štědrý den

 

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. 

Lososa si dáme do zapékací misky, přelijeme ghí, posypeme provensálským kořením, poklademe plátky citronu, podlijeme troškou vody. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby. 

 

Pečeme přibližně 20 min. Vyzkoušejte zda je rybka upečená, pokud ano, můžete vyndat z trouby a se salátem podávat. 

 

Dobrou chuť.

 
Pečený losos s baby bramborovým salátem
Pečený losos s baby bramborovým salátem
Pečený losos s baby bramborovým salátem